Tivadar napja van. | 2024.04.20

Ötvenmillió forint értékű Béres Csepp adományt kaptak daganatos betegek

2017-02-02 19:48:00

Ötvenmillió forint értékű Béres Csepp adományt adott a daganatos betegek gyógyulásának támogatására a Béres Alapítvány az ország legjelentősebb daganatos betegeket tömörítő szervezetek vezetőinek a rákellenes küzdelem világnapjához kapcsolódva.

    Az adományt csütörtökön Béres Klára, az alapítvány elnöke adta át Kásler Miklósnak, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosának, valamint az ország legjelentősebb daganatos betegeket tömörítő szervezetek vezetőinek az Országos Onkológiai Intézetben - közölte az alapítvány az MTI-vel.
    Mint írják, a rákellenes küzdelem február 4-i világnapja figyelemfelkeltő keretet jelent a kór leküzdésének lehetőségeit kereső összefogásra, a betegek lelki és testi támogatására.
    Az alapítvány tapasztalata szerint a súlyos betegségben szenvedőknek hathatós segítséget jelent többek között a gyógyszeres immunerősítés lehetősége, ezért juttatják el évről évre Béres Csepp adományukat a rászorulóknak, orvosok és a betegeket tömörítő országos szervezetek segítségével.