Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: biztosított a lakosság gázellátása

2017-02-01 15:54:52

 

A Fidesz szerint a Gyurcsány-korszakkal ellentétben ma biztosított a lakosság gázellátása, annak köszönhetően, hogy a kormány visszaszerezte a gáztárolókat és 25 százalékkal csökkentette a gáz árát.

 

    Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció szóvivőjének nyilatkozatára reagált. Gréczy Zsolt szerint egy-két héten belül kiürülhetnek a magyarországi kereskedelmi gáztározók, és a kabinet "felfoghatatlan felelőssége", hogy az időjárásra bízta a lakosság sorsát.
    A nagyobbik kormánypárt közleményében idézték a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szerdai közleményét, amely szerint "továbbra is biztosított mind a lakossági, mind az ipari fogyasztók folyamatos földgázellátása", és a folyamatos ellátást az import források, a magyarországi termelés és a tárolókban elhelyezett készletek minden időjárási helyzet esetén együttesen garantálják.
    A Gyurcsány-korszakkal ellentétben, amikor eladták a nemzeti energiavagyont, külföldiek kezére játszották a gázszolgáltatást és a tárolókat, valamint háromszorosára emelték a gáz árát, ma biztosított a lakosság gázellátása, a kormány visszaszerezte a gáztárolókat és 25 százalékkal  csökkentette a gáz árát - fogalmazott Hidvéghi Balázs.