Emma napja van. | 2024.04.19

Szálló por - Több helyen tovább romlott a levegő minősége

2017-01-31 08:20:13

 

Több helyen tovább nőtt a légszennyezettség. Kedden a fővárossal együtt tizenhárom település levegőjét minősítette veszélyesnek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) kedden.

 

    Az OKK térképén Budapest, Dorog, Vác, Salgótarján, Eger, Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc, Oszlár, Debrecen, Nyíregyháza és Hernádszurdok szerepel a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.
    Hét települést jelöltek az egészségtelen levegőminőséget jelző narancs színnel. Ezek: Szolnok, Szeged, Dunaújváros, Százhalombatta, Esztergom, Tatabánya és Székesfehérvár.
    Az ország nyugati felében alacsonyabb a légszennyezettség, de ott is legalább kifogásoltnak minősítette a levegőt az OKK kedden.
    Több településen van érvényben a szmogriadó valamely fokozata. A főpolgármesteri hivatal hétfőn az MTI-vel azt közölte: a fővárosban továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, azt is kilátásba helyezték, hogy szerdától ismét közlekedési korlátozást rendelnek el.
    Az Országos Meteorológiai Szolgálat fővárosi légszennyezettségi előrejelzésében ugyanakkor azt írja: kedden az egyre változékonyabbá váló idő a délutáni, esti óráktól kezdődő csapadék hatására javulhat a levegő minősége.
    Az országos előrejelzés szerint kedden is csak helyenként élénkül meg a szél, és csütörtökön és pénteken is a Dunántúlon lehet erős szél. Ugyanakkor a következő napokban csapadékos idő várható.