Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2017-01-30 15:27:51

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

   Várható időjárás az ország területén kedd estig

    A Dunántúlon borult, párás időre számíthatunk, de hétfőn még a Dunától keletre nagyobb területen derült lesz az ég, kedden viszont már ott is beborul. Hajnaltól északon, északnyugaton kisebb havazás valószínű, majd napközben egyre többfelé várható csapadék; északon döntően havazás várható, másutt a havazást ónos eső, délen délután eső válthatja fel. A déli, délkeleti szelet a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon élénk széllökések kísérhetik.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6 és -11, a tartósabban derült, havas részeken -15 és -20 fok között alakul.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában -1 és -7 fok között valószínű, de délen helyenként 0, +1 fokra számíthatunk.


    Időjárási helyzet Európában

    Európa nyugati és északi területeinek időjárását továbbra is a változékonyság jellemzi. A nyugati partvidék mentén gyakran erősen felhős az ég, több helyen esik az eső. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 3 és 10 fok között változik, de Nyugat-Franciaországban 11, 17, a Pireneusi-félsziget déli, délnyugati vidékein 18, 20 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. A szárazföld keleti felén sem változott lényegesen az idő. Az Uraltól egészen a Balkán-félszigetig húzódó nagykiterjedésű magasnyomás területén borult, ködös, illetve napos körzetek egyaránt előfordulnak. Itt mérik a kontinensen a legalacsonyabb csúcs-hőmérsékletet is, Oroszországban nem ritka a -15 fok alatti maximum sem. A Kárpát-medence időjárását jelenleg még az említett anticiklon alakítja. Kedd estig azonban északnyugat felől egy peremciklon közelíti meg térségünket, egyre többfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra.

 

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó