Auguszta napja van. | 2024.03.29

NFM-államtitkár: várhatóan februárban folytatódik az Otthon Melege Program

2017-01-26 09:24:01

Folytatódik az Otthon Melege Program, az új pályázatok vélhetően február végén jelennek majd meg, amelyekkel 0 százalékos kamatozású visszatérítendő hitelt igényelhetnek az érintettek, a támogatási körbe minden olyan eszköz belefér, ami legalább 1 kilowatt óra energiát meg tud takarítani - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    Szabó Zsolt szerint a támogatás a fűtéskorszerűsítéstől, nyílászáró cserén át a szigetelésig bármire felvehető. 
     Lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetik, családi házaknál 500 ezer forinttól 10 millió forintig, lakásoknál pedig 500 ezer forinttól 7 millió forintig lehet támogatást igényelni. A pályázathoz 10 százalék önrész kell - tette hozzá. 
    Ez a program utófinanszírozású, az ügyfelek a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) pontokon keresztül igényelhetik, költség és kamatmentesen.
    A pályázatban két kategória van: a központi régió, ami Budapestet és Pest megyét érinti, itt 9,4 milliárd forinttal indul program, az ország többi részében pedig 105 milliárd forint lesz a forrás keret.
    Az államtitkár felidézte: a 2014 őszén indult Otthon Melege Program eddig mintegy 125 ezer családot érintett.