Auguszta napja van. | 2024.03.29

Két autógyártó vállalatot hoz létre Indiában a PSA Group és a CK Birla

2017-01-25 09:57:58

Személygépkocsi, illetve hajtáslánc-gyártó közös vállalatot létesít Indiában a francia PSA Group a CK Birla Group vállalattal - közölte a két cég közös online sajtótájékoztatóján Carlos Tavares, a PSA Csoport igazgatótanácsának elnöke és CK Birla, az indiai konszern elnöke.

    A PSA Group és a CK Birla a két közös vállalatot kezdetben 100 millió eurós beruházással hozza létre. A befektetés kétharmadát a PSA Group, egyharmadát a CK Birla állja.
    A személygépkocsi gyártás tervezett kapacitása évi 100 ezer jármű lesz. A közös vállalat az első termékével 2020-ban jelenik meg a piacon.
    Carlos Tavares elmondta, hogy a PSA Group fejlesztési terve 2018-ra irányozta elő a visszatérést az indiai piacra, amit az azonos értékeket képviselő és üzleti vízióval rendelkező indiai partnernek köszönhetően egy évvel sikerült előbbre hozni. Hangsúlyozta, hogy a PSA technológiai ismeretei és tapasztalatai, illetve a CK Birla piaci ismeretei és tapasztalatai jól kiegészítik egymást.
    Az indiai autópiac nagy növekedési potenciállal rendelkezik, hiszen a tavalyi közel hárommillió után 2025-re várhatóan 8-10 millióra emelkedik az eladott személygépkocsik száma - mutatott rá Carlos Tavares.