Emma napja van. | 2024.04.19

A Honvédkórház felkészült a sérültek fogadására

2017-01-22 14:28:51

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) felkészült a veronai buszbaleset négy súlyos sérültjének fogadására - mondta el az intézmény orvosigazgatója az M1 aktuális csatornának vasárnap délután.

    Tamás Róbert orvos ezredes közölte, a légi úton érkezők valószínűleg délután, a mentőautóval érkező további két sérült pedig - feltehetőleg - az esti órákban érkezik meg a Honvédkórházba.
    Az orvosigazgató elmondta azt is, hogy az intézmény áttekintette az ügyeletét, és egy protokoll szerint ellenőriztek minden olyan szakterületet, amely érintett lehet a sérültek ellátásában. 
    A sérültek ellátása a megszokott protokoll szerint történik majd, de a szakorvosokon kívül jelen lesznek pszichológusok is - mondta el az orvosigazgató.
    Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón közölte, a budapesti Honvédkórház fogadja a péntek éjjeli veronai buszbaleset négy súlyos sérültjét, akik még vasárnap visszaérkezhetnek Magyarországra. A tárcavezető megerősítette, vasárnap estére így a két válságos állapotban lévő sérült kivételével a baleset valamennyi túlélője hazaérkezhet.
    Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója hozzátette, hogy a négy súlyos sérült közül kettőt légi úton, kettőt mentőautóval hoznak haza.
    Az OMSZ főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a buszon összesen 56 ember utazott, 43 fiatalkorú, diák és 13 felnőtt, köztük a 2 sofőr. Jelenleg nincs arra vonatkozó adat, hogy bárki más lett volna a buszon, mint aki Magyarországon felszállt.
    A 16 elhunyt közül 11 diák, 5 felnőtt. Van továbbá 6 súlyos sérült, közülük 2 nem szállítható.