Gedeon napja van. | 2024.03.28

A visegrádi országok artistái a Fővárosi Nagycirkusz új műsorában

2017-01-21 11:39:00

A visegrádi országok artistái lépnek porondra a Fővárosi Nagycirkusz Cirkuszi szomszédolás című új műsorában, amelyet január 28. és március 19. között láthat a közönség.

    A műsor első részében a visegrádi, második részében a szomszédos országok és Magyarország kultúrájába és cirkuszművészetébe nyerhetnek bepillantást a nézők - közölte az intézmény az MTI-vel.
    A műsorban egy-egy produkcióval a visegrádi négyek klasszikus és modern cirkuszi értékeit, útkereséseit igyekeznek bemutatni a szervezők azzal a céllal, hogy a közönség egy porondon láthassa azokat az előadókat, akiknek művészete egymással kölcsönhatásban fejlődött ki.
    Az előadáson mások mellett fellép Helena Polach futballzsonglőr Csehországból, egy kutyás számmal Valerija Anamaria Sliva Szerbiából, egy karika-galambszámmal a Duo Jednorog Lengyelországból, levegő-perzs számot mutat be a Troupe Victor Ukrajnából, gurtniszámmal készül a Duo Romance Romániából, Magyarországot pedig egy vadonatúj erőemelő számmal a kilencszeres világrekorder Rippel Ferenc és Rippel Viktor, a Rippel Brothers képviseli.
    A Rippel fivérek az elmúlt 27 évben meghódítottak minden lehetséges csúcsot, amit az artistaművészet számukra kínált, bemutatóikkal a világ összes nagyvárosát bejárva több mint tízezer sikeres előadást tudhatnak maguk mögött - olvasható a közleményben.
    Legújabb produkciójuk elsőként a Fővárosi Nagycirkuszban lesz látható, ahol a napokban már megkezdték a próbákat is. A hétméteres magasságban bemutatott előadás zenéje egy összefüggő, négy tételből álló szimfónia, amelyet Kasza Tibor zenész jegyez. A műsorszám az Assassin's Creed című videojáték világát kívánja megidézni.