Auguszta napja van. | 2024.03.29

Őrizetben az öt putnoki rabló

2017-01-20 11:53:06
Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai rövid idő alatt azonosították azokat az elkövetőket, akik egy putnoki idős férfit otthonában bántalmaztak, majd kiraboltak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást D. Virgínia 22 éves putnoki lakossal és négy fiatalkorú, helyi társával szemben.

A gyanúsítottak 2017. január 19-én 19 óra után egy feszítővassal betörtek egy putnoki 80 éves nyugdíjas házába, majd értékei átadására szólították fel a sértettet, miközben a támadók egyike bántalmazta a férfit. A megfélemlített idős úr pár tízezer forintját átadta a rablóknak. A sértettnek a támadás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az elkövetőket a rendőrök azonosították, majd a hajnali órákban elfogták és előállították.

Az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt, két lányt és két fiút, akik kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek a nyomozóknak.

A gyanúsítottakkal szemben a rendőrség előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk indítványozására is az ügyészségen.

forrás:
http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/oten-orizetben