Auguszta napja van. | 2024.03.29

Varga Mihály: további ázsiai befektetések célpontja lehet Magyarország

2017-01-16 09:18:22

 A gazdasági növekedésnek, társadalmi-politikai stabilitásnak és a gazdasági szabályozás támogató jellegének  köszönhetően jól láthatóan növekszik a befektetők bizalma Magyarország iránt, és várhatóan sok új vállalat választja majd Magyarországot európai központjául - fejtette ki Varga Mihály Hongkongban, a X. Ázsiai Pénzügyi Fórumon tartott előadásában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfői tájékoztatása szerint.

    A nemzetgazdasági miniszter jelezte: az Európai Unión belül az elmúlt két évben Kelet-Közép-Európa vált a növekedés motorjává, így Magyarország érdekelt minden olyan együttműködésben, amely segíti a nemzetközi gazdasági kapcsolatok bővítését és hozzájárul a gazdaság növekedéséhez, a versenyképesség emeléséhez.
    A gazdasági miniszter az OECD tavaly novemberi összefoglalóját elemezve kijelentette: a világgazdaság az alacsony növekedés csapdájában van, mivel a tartósan gyenge nemzetközi kereslet a kínálati oldalra is kedvezőtlen hatással van. Egyre elfogadottabb az a nemzetközi szakmai álláspont, hogy ebből a helyzetből kitörési pont lehet, ha az egyes nemzeti kormányok növekedést támogató gazdaságpolitikát folytatnak. Varga Mihály rámutatott, hogy Magyarország, a magyar gazdaságpolitika már évekkel ezelőtt meghozta ezeket a döntéseket. 
    A nemzetgazdasági miniszter a nap folyamán megbeszélést folytatott a pénzügyi szolgáltatókért és a kincstárért felelős miniszterrel, valamint a hongkongi tőzsde vezérigazgatójával is - olvasható az NGM közleményében.