Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2017-01-15 13:59:36

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Oroszország északi részétől a Baltikumig, illetve onnan egészen az Égei-tengerig frontrendszer húzódik. Előtte a Kelet-európai-síkságon nagy területen havazik, hófúvások vannak. Franciaországtól nyugatra lévő középponttal anticiklon található, amely a következő napokban határozottan kelet felé terjeszkedik. Olaszországtól délkeletre ciklon képződött. Európa nagy része fölött sok a felhő, nagyobb térségben tartós napsütés inkább csak a Földközi-tenger környékén fordul elő. Kontinensünk leghidegebb területe a Skandináv-félsziget, ahol többfelé -5 fok alatt alakul a csúcshőmérséklet, 10 fok föle pedig a Mediterráneum déli részén melegszik fel a levegő. A Kárpát-medencében a mai nagyrészt napos időt követően éjszaka nagy területen köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, és hétfőn sok felhőre, napközben is fagyra kell számítani.
    
    Várható időjárás az ország területén hétfő estig
    ------------------------------------------------
    Estétől egyre nagyobb területen zúzmarás köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, amelyből elszórtan hószállingózás, néhol ónos szitálás is kialakulhat. Hétfőn a déli órákra a köd fokozatosan feloszlik, a felhőzet előbb elvékonyodik, többfelé szakadozottá válik, majd délután dél felől megvastagszik. Késő este a déli határvidéken hószállingózás, gyenge havazás kezdődhet. Éjszaka mindenütt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hétfő reggeltől a szél északkeletire, északira fordul, egyre többfelé megélénkül, főként délen erős széllökések is lehetnek.     
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagyobb részén -7 és -12 fok között várható, de a vastag hóval borított, tovább derült tájakon -12, -17 fokig hűlhet a levegő, sőt az Északi-középhegység völgyeiben -18, -20 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és -8 fok között valószínű, az Északi-középhegység térségében lesz a hidegebb.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó