Gedeon napja van. | 2024.03.28

FKF: 75 autóval és 400 hómunkással takarítják a fővárosi utakat

2017-01-12 11:05:00

 

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. csütörtök hajnali 2 óra takarítja a főváros útjait, a munkában 75 autó és 400 hómunkás vesz részt - közölte a társaság az MTI-vel csütörtök reggel.

 

    Mint írták, Budapesten - az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően - éjjel kettő órakor változó intenzitással kezdett havazni, az FKF mérései szerint 3-5 centiméter esett.
    Az FKF az időjárási prognózis ismeretében szerdán 22 órától a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban várta a csapadékot és a havazás kezdetekor 74 téli célgép kezdte meg a fő- és közösségi közlekedési útvonalak szórását, a hóeltakarítás eredményeként csütörtökön üzemkezdettől a BKV járatai rendben közlekednek.
    A nappali műszakban 75 téli célgéppel folytatják az utak, és 400 hómunkással az FKF kezelésében lévő közjárdák, közlépcsők síkosságmentesítését.
    A munkavégzést nehezíti a  -9, -11 Celsius fok körüli hőmérséklet, mert ilyen körülmények között a hintőanyag jelentősen veszít olvasztó képességéből, így lassabban fejti ki hatását.
    Az FKF közlése szerint a mellékutak havasak, megtisztításukat csak a több mint 1200 kilométer hosszúságú főútvonalhálózat rendbe tételét követően tudják megkezdeni.
    Arra kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy a téli útviszonyok miatt fokozott körültekintéssel közlekedjenek, ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy az ingatlanok előtt járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek a kötelezettsége.
    Az MTI munkatársainak tapasztalata szerint reggel - a havazás miatt - a megszokottnál lassabb volt a közlekedés a fővárosban és az agglomerációban.