Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ötmillió forint gyorssegéllyel és könyvadománnyal segíti a nemzetpolitikai államtitkárság a leégett kommandói iskolát

2017-01-11 18:15:00

Ötmillió forint gyorssegéllyel és könyvadománnyal segíti a nemzetpolitikai államtitkárság az erdélyi, Kommandó településen található Horn Dávid Általános Iskolát, amely hétfőn égett le - közölte az államtitkárság szerdán az MTI-vel.

    Mint írták, a hétfői tűzeset utáni helyzetről és a segítségnyújtás lehetőségeiről Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár telefonon egyeztetett Opra Béni Béla iskolaigazgatóval.
    Közlésük szerint a tűzvész martalékául esett, kilencezer kötetet számláló iskolakönyvtár gyűjteményének pótlását a nemzetpolitikai államtitkárság a Mikes Kelemen-programból pótolni tudja. Az épületekben esett károk mértékének megállapítását követően a nemzetpolitikai államtitkárság kész a helyreállítási és felújítási munkálatokhoz további támogatást biztosítani - jelezték.
    A kommandói iskola épületének mintegy negyede semmisült meg abban a tűzben, amelyet a hatóságok feltételezése szerint a meghibásodott kéményből kipattanó szikra vagy parázs okozhatott.
    Az 1070 méteres magasságban, Kézdivásárhelytől 32 kilométerre fekvő Kommandó mintegy ezer lakója közül 947-en vallották magukat magyarnak a 2011-es népszámláláson.