Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a szocialisták csak elvettek a nyugdíjasoktól

2017-01-10 13:00:58

 

A Fidesz-frakció szerint a szocialisták kormányzásuk alatt csak elvettek a nyugdíjasoktól, a mostani kormány viszont megbecsüli az időseket.

 

    A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja keddi közleményében az MSZP-s Korózs Lajos sajtótájékoztatójára reagált így. Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke arról beszélt, hogy vissza kell térni a korábbi nyugdíj-megállapítási szabályokhoz, mert az úgynevezett svájci indexálás alapján idén 1,6 százalék helyett 3,2 százalékkal nőhettek volna a nyugdíjak. Kitért arra is, hogy szerinte nem Erzsébet-utalványban, hanem készpénzben kellett volna a nyugdíjasoknak tavaly év végén tízezer forintot adni, valamint úgy vélte, a kormány szétverte a vidéki szociális ellátórendszert.
    A Fidesz-frakció közleményében azt írta: a szocialistáknak már megint "azon jár az esze", hogy szúrhatnának ki a nyugdíjasokkal. A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásuk alatt elvettek egy havi nyugdíjat az idősektől, a magas inflációban hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, és Korózs Lajos az MSZP-kormány idősügyi és szociális államtitkáraként személyesen közreműködött a nyugdíjasokat sújtó megszorítások végrehajtásában, ráadásul nyugdíjadót akart bevezetni.
    A kormánypárt képviselőcsoportja úgy véli: a szocialistáknak soha eszükbe nem jutott támogatni az időseket, sem Erzsébet-utalvánnyal, sem mással, ezzel ellentétben a Fidesz megbecsüli a nyugdíjasokat.
    Hangsúlyozzák: a kormány 2010 óta garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését és az inflációkövető nyugdíjemelést, emellett minden nyugdíjas számára 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt biztosított, amelyet a nyugdíjasok döntő része már átvett.
    A hajléktalanellátással kapcsolatban a Fidesz-frakció azt írta: a kormány nem elveszi a pénzt legelesettebbektől, ahogy azt az MSZP tette, hanem többlettámogatást adott ahhoz, hogy legyen elég férőhely és senkinek ne kelljen az utcán éjszakázni.