Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gőgös Zoltán erről van egy fotód?

2017-01-10 09:45:00

Anonymus és Kézai Simon kései "utóda" lapul az MSZP képviselői között. Gőgös Zoltán pergamen, kalamáris és lúdtoll helyett, fotógéppel próbálja a nem létező pusztai korrupciót dokumentálni. Legutóbb a Hortobágyon kergette a délibábot, majd napsütötte fejéből egyre-másra pattantak ki a hagymázas víziók. Ha nem a szélmalmokat üldözné, akár valós eredményeket érhetne el a gazdák ügyében.

"Gőgös Zoltán 2006. július 1-től 2010-ig a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára volt." 

Vegyük mindjárt a libatermelők ügyét. A libatenyésztőktől 5,5 milliárd forintot lenyúló Hajdú-Bét Zrt. ezer szállal kapcsolódik az MSZP egyes meghatározó tagjaihoz. Lehet, hogy Gőgös elvtárs nem emlékszik az ügyre - hisz felfogása szerint, 2010 előtt nem is létezett Magyarország - néhány szóval elmondjuk a lényeget.

Magyarország keleti felén hagyománya volt a háztáji libatenyésztésnek, és a család fő bevételi forrását a víziszárnyasok értékesítése jelentette. A felnevelt libát a Bajnai Gordon vezette Wallis Zrt. tulajdonában lévő Hajdú-Bét Zrt. vette át, és az ára köddé vált.

Gögös, hamár a hajdúságban járt, miért nem kereste meg az ötszáz becsapott és kifosztott libatenyésztőt? Miért nem vitt virágot a kifosztott, az adósság elől az öngyilkosságba menekült gazdák sírjára? Vagy éppen segíthetne megkeresni a libák árát!

Szívesen megnézném Gőgös Zoltán fotóalbumában azokat a fényképeket, amelyek arról tanúskodnak, hogy elvtársai 1990 után pár év alatt ellopták a Rákosi-Kádár korban erőszakkal létrehozott tsz-ek vagyonát. Biztos nagy portrégyűjteménye lehet azokról a vörös bárókról, akik tsz-elnökként rátették a kezüket a magyar parasztok földjeire, kisemmizve az utódokat.

Közhely lenne emlegetni a baloldal génjeiben hordott demokráciát, így feltehetőleg Gőgös Zoltán ősdemokratának arról is van fotója, amikor Horn Gyula elkótyavetyélte a magyar energiaszektort. Érdekesek lehetnek azok a fényképek is, amely bemutatják a Medgyesei - Gyurcsány - Bajnai triumvirátus tragikus kormányzását, összefonódását a pénzügyi lobbival.

Sikertörténetként említsük meg, az egykori munkásőrből avanzsált bankvezér, Felcsúti Péter, nem kevésbé káros, 2010 előtti tevékenységét, ami a "devizaalapú hitelezés" átverésen alapult.

Az uzsorával felérő devizaalapú csalás több tízezer károsultja az elkövetkező hónapokban veszti el ingatlanját.

Tovább lapozva Gőgös Zoltán albumában még sok-sok érdekes fotóra bukkanhatunk, amelyben az ősdemokraták éppen háromszor vitték csődbe Magyarországot.

Egy fotó azonban hiányzik, amelyik arról tanúskodik, hogy az MSZMP utódpártja bocsánatot kér a magyaroktól az 1990 előtti elnyomásért, gyilkosságokért, az ellopott szabadságért és jövőért, az előprivatiziciós lenyúlásokért.

(címlapfotó PestSrácok)