György napja van. | 2024.04.24

Betegellátás fejlesztése a Kazincbarcikai Kórházban

2017-01-09 19:50:00

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Betegellátás fejlesztését szolgáló nyertes pályázatról A Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. 2016. év végén pályázott a 388/2016 (XII.2.) Kormányrendelet 1. § (2) bekezdés szerinti kórházkonszolidációs működési támogatásra. Kórházunk „2 Munkahelyes DR direkt digitális felvételi és mellkas felvételi röntgenberendezés” beszerzésére nyújtotta be pályázatát. Örömünkre szolgál, hogy a pályázaton sikeresen szerepeltünk, és Kórházunk támogatási szerződést kötött az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal bruttó 89.964.730 Ft összegű támogatási összegre.

Megvalósítandó pályázati elem:

A 2 Munkahelyes DR direkt digitális felvételi és mellkas felvételi röntgenberendezés jelentősen javítja a betegellátás minőségét, mivel az új készülék direkt digitális, így nincs szükség szkennelésre, a kép egyből megjelenik.

Az új készülék használatával gyorsabb lesz a kiértékelés és a betegekhez is gyorsabban jut a lelet. A betegellátás szempontjából kiemelten fontos, hogy a fluorescens kazettás rendszer direkt digitálisra történő kiváltásával a betegről készült felvétel rögtön továbbítható az orvoshoz, aki így a szükséges kezeléseket azonnal meg tudja határozni, ezzel pedig a betegellátást gyorsítani. Azaz csökken a kiértékelési idő, s ezzel együtt a betegek várakozási ideje is.

Az Intézmény számára a betegellátás fejlesztésén túl meghatározó az is, hogy jelentős megtakarításokat tesz lehetővé az új készülék. Az energiaszükséglete jóval alacsonyabb, mint a most használt gépeknek, nincs szükség tovább szkenner gépre, valamint fluoreszcens kazettákra, ezáltal a kazetták javítási költsége is csökken.

A direkt digitális rendszer segítségével ügyeleti időben Teleradiológiai szolgáltatást vehet igénybe Kórházunk, ezzel a bérköltségen is megtakarítás realizálható. A készülék 5 évig garanciális, így javítási költségeink is jelentősen csökkenhetnek.