Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megkéselte testvérét egy szalkszentmártoni férfi, vádat emeltek ellene

2017-01-04 14:49:00

 

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy 29 éves szalkszentmártoni férfi ellen, aki egy családi ünnepségen megkéselte a testvérét - tájékoztatta a vádhatóság szerdán az MTI-t.

 

    A közlemény szerint a vádlott és bátyja 2016. március 27-én reggel apjuk szalkszentmártoni lakásában egy húsvéti családi ünnepségen vett részt, más rokonokkal együtt. Italozás közben vita alakult ki a sértett férfi és apja között. A veszekedésben a vádlott az apja pártját fogta, és mindketten ököllel ütötték az idősebb testvért, akit az apa egy sörösüveggel és egy szerszámmal is bántalmazott.
    Ezután a sértett úgy döntött, hazamegy, szólt a gyermekeinek, hogy menjenek vele, ők azonban maradni akartak. Ebből újabb hangos vita alakult ki, a vádlott ismét kiabálni és dulakodni kezdett a bátyjával, majd tarkón ütötte testvérét. A bántalmazott férfi elvesztett az egyensúlyát, ekkor a vádlott a ruhájánál megragadva felállította és egy 22 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason szúrta. A sértett összeesett, a férfit a vádlott az apjával közösen kihúzta az udvarra, majd értesítette a mentőket, akik a sérültet kórházba vitték. 
    Az életveszélyesen megsérült férfi életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.
    A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, az ügyet a Kecskeméti Törvényszék tárgyalja.