Auguszta napja van. | 2024.03.29

AIPS - Hosszú Katinka és Cristiano Ronaldo 2016 európai sportolói

2017-01-02 08:08:00

 

Hosszú Katinka és Cristiano Ronaldo lett a 2016-os év európai sportolója a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) kontinentális szekciója által szervezett szavazás eredményeként.

 

    Az AIPS Europe közleménye szerint mindketten először végeztek az élen a voksoláson.
    Hosszú Katinka az idei nyári olimpián három arany- és egy ezüstérmet szerzett, emellett megnyerte a rövidpályás világkupa-sorozatot, majd a kanadai Windsorban rendezett rövidpályás vb-n hétszer győzött, kétszer pedig második lett. A magyar úszó pár napja - Simone Biles amerikai tornász mögött - a második helyen végzett az AIPS-nél a világ sportolóinak versengésében, illetve harmadikként végzett az európai hírügynökségeknek 2016 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán, amelyen éppen Cristiano Ronaldo került az élre. Hosszút december elején az év női úszójának választotta a vizes sportok világszövetsége, a FINA.
    Az AIPS Europe-nál, amely a nemzetközi szervezet legnagyobb kontinentális szekciója, Hosszú mögött Angelique Kerber német teniszező és Laura Trott brit kerékpáros végzett a második, illetve harmadik helyen.
    Cristiano Ronaldo a Real Madriddal Bajnokok Ligáját, a portugál labdarúgó-válogatottal pedig Európa-bajnokságot nyert, és ő érdemelte ki a 2016-os Aranylabdát. Az AIPS európai szavazásán Andy Murray brit teniszező és Nico Rosberg német Forma-1 pilóta követte őt.