Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vélhetően emberi mulasztás okozta a balatonfűzfői tüzet

2017-01-01 16:29:00

A Fűzfői Ipari Centrum Kft. ügyvezetője szerint "vélhetően emberi mulasztás miatt" keletkezett tűz és történt robbanás pénteken a balatonfűzfői üzemükben - írták a társaság MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Kukoda Norbert, a vízkezeléssel kapcsolatos termékeket gyártó cég ügyvezetője közölte: a hatóságoknak és a cég munkatársainak köszönhetően a rendkívüli eseményt rövid időn belül lokalizálták és elhárították. Hozzátette: a helyszínről egy dolgozót kivizsgálásra kórházba szállítottak, az anyagi kár nem jelentős, és környezeti károsodás sem történt.
    Az ügyvezető tájékoztatása szerint a cég baleset által nem érintett üzemterületein a gyártási tevékenység zavartalanul folyik, a történteket a hatósági eljárással párhuzamosan belső ellenőrzés keretében is vizsgálják.
    Péntek délután egy veszélyes anyag tárolására szolgáló tartálynál keletkezett tűz Balatonfűzfőn, egy fűzfőgyártelepi cégnél. A lángok körülbelül 70 négyzetméteren csaptak fel, az oltáson fűzfőgyártelepi, pétfürdői, veszprémi, székesfehérvári és siófoki tűzoltók dolgoztak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tüzet több mint húsz tűzoltó fékezte meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.