Emma napja van. | 2024.04.19

Meghalt a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher

2016-12-27 23:44:43

60 éves korában elhunyt Carrie Fisher. A Star Wars-filmek Leia hercegnője néhány nappal ezelőtt szívrohamot kapott egy Londonból Los Angelesbe tartó járaton. A színésznőt napokig egy Los Angeles-i kórházban ápolták.

A Star Wars - filmek Leia hercegnőjeként ismert színésznő pénteken lett rosszul egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőgépen. Az eset súlyos volt, állítólag újra kellett éleszteni a művésznőt, leszállás után pedig azonnal kórházba szállították.

A hír mindenkit ledöbbentett, aggódó rajongók és színésztársak fejezték ki érzelmeiket a közösségi felületeken. Carrie Fisher édesanyja, Debbie Reynolds később megköszönte a támogató szavakat és megnyugtatott mindenkit, hogy lánya állapotát stabilizálták, ha változás állna be, szólni fog.

Simon Hall, a család szóvivője tájékoztatott: Carrie Fisher lánya megerősítette, a művésznő december 27-én helyi idő szerint reggel 8 óra 55 perckor elhunyt - olvasható a people.com oldalán.

Carrie Fisher 1956-ban született Beverly Hillsben, Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő lányként. Színészi karrierje a 70-es években kezdődött, 1977-ben a Csillagok háborúja - Egy új remény című film hozta meg számára az igazi sikert, melyben Leia hercegnőt alakította Mark Hamill és Harrison Ford oldalán. Ugyanezt a karaktert formálta meg a trilógia másik két részében is, tavaly pedig ismét láthattuk őt Leia hercegnőként a Star Wars hetedik epizódjában.

Carrie Fisher íróként nyolc könyvet jegyez, a The Princess Diarist című alkotása november végén jelent meg. Ebben az 1977-es forgatást idézte fel a művésznő.

Fisher korábban nyíltan beszámolt drogfüggőségéről, valamint arról, hogy bipoláris zavarban és depresszióban szenved - írja az MTI. Képeslapok a szakadékból című, saját életéből is merítő regényében is beszámolt problémáiról. Maga írta a forgatókönyvet is az azonos című filmhez, amit 1990-ben Mike Nichols rendezett Meryl Streep főszereplésével.

Idén áprilisban a mentális betegségekben szenvedők érdekében végzett tevékenységéért életműdíjjal tüntette ki a Harvard Egyetem egy diákcsoportja.

Forrás: www.blikk.hu



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó