Tivadar napja van. | 2024.04.20

Kósa: a baloldali miniszterelnöki casting a tanácstalanság jele

2016-12-23 09:54:40

 

A baloldal jó ideje tartó miniszterelnöki castingjai a teljes tanácstalanság jeleit mutatják - jelentette ki Kósa Lajos pénteken, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azzal kapcsolatban, hogy Botka László szegedi polgármester is pályázik a baloldal miniszterelnök-jelölti szerepére.

 

    Úgy gondolja, hogy Botka László jelölése még a baloldalon sem egyértelmű, hiszen az MSZP Országos Választmányában betöltött tisztségét sem tudta megőrizni, vagyis az országos politikától távol jelentősen gyengült a pozíciója - közölte a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője.
    Kósa Lajos megfogalmazása szerint azért nem lát erős miniszterelnök-jelöltet a baloldalon, mert nincs ilyen. Vélekedése szerint mindez érthető abban a helyzetben, hogy a baloldal 2010 óta teljes mélyrepülést mutat. Politikai elképzelés híján pedig ahhoz kapcsolható, komolyan vehető személy sincs.
    Véleménye szerint egy teljes ellenzéki összefogás, vagyis az MSZP, a Jobbik, az LMP és a balliberális törpepártok "összeborulása" katasztrófát jelentene az ország számára. Ezek a pártok alapvető kérdésekben sem értenek egyet, hogyan vezetnék az országot? - tette fel a kérdést a politikus.
    Kósa Lajos arról is szólt: a Fidesz elnökségében konszenzus alakult ki arról, hogy Áder János államfőt jelöljék a következő köztársasági elnöki ciklusra is. Áder János jó elnök, közmegelégedésre látja el a feladatát, ezért semmi ok nincs a változtatásra - jelentette ki.