Gedeon napja van. | 2024.03.28

Karácsonyi ünnepség a nagybarcai Gyermekotthonban

2016-12-21 07:54:32

Karácsonyi ünnepséget tartottak kedden délután a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nagybarcai Különleges Gyermekotthonban.

Az otthonban lakó édesanyák műsora, háttérben az ózdi Tempó Ütőegyüttes zenekar (A képre kattintva képtár nyílik.)

Az állami fenntartású intézményben nagy odaadással és szeretettel gondoskodnak azokról a gyerekekről, akiknek nem jutott osztályrészül szerető család, féltő anya. Helyet, oltalmat és életvezetési ismereteket kapnak a kiskorú terhes édesanyák is, akik itt várják gyermekük megszületését. Az itt dolgozók családias, tiszta környezetet biztosítanak a bentlakóknak.

Szaluter Márta intézményvezető köszönti a vendégeket és az otthon lakóit (A képre kattintva képtár nyílik.)

A Kazincbarcikai Járási Hivatal dolgozói évek óta gyűjtenek adományokat az otthon lakóinak. A hivatal dolgozói, Szaniszló János vezetővel az élen, rengeteg ajándékot, köztük két darab légzéskönnyítő gépet hoztak a kicsi lakóknak és az anyukáknak. A Református Szeretetszolgálat sem érkezett üres kézzel. Nagy mennyiségű tisztítószert, tartós élelmiszert, játékot, édességet hoztak.

Demeter Zoltán a térség országgyűlési képviselő, karácsonyi gondolatait osztotta meg az ünneplőkkel (A képre kattintva képtár nyílik.)

A rendezvényen részt vett Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Radomszki Lászlóné a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltség igazgatója, Szaniszló János a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője, Vadnai Zoltán Nagybarca polgármestere, Németh Zsuzsanna a Református Szeretetszolgálat képviselője, Szaluter Márta az intézmény igazgatója.

Radomszki Lászlóné megyei igazgató (b), fekete ruhában Szaluter Márta intézményvezető, Szaniszló János hivatalvezető (j) (A képre kattintva képtár nyílik.)

A Karácsonyi műsorban közreműködött az ózdi Tempó Ütőegyüttes, Boros Géza énekművész, Újhelyi István zenetanár, a kazincbarcikai Kodály Zoltán AMI növendékei és az intézmény anyaotthonában lakó fiatalkorú édesanyák.

(Az ünnepségről készült kisfilmünket rövidesen megteinthetik www.sajomente.hu, a BRTV youtube és facebookos oldalán.)