Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: Európának garantálnia kell állampolgárai biztonságát

2016-12-20 09:27:13

 

A Fidesz szerint az európai államoknak a jelenlegi feszült helyzetben is meg kell tenniük mindent, hogy garantálják állampolgáraik biztonságát.

 

    A nagyobbik kormánypárt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Fidesz mély megrendüléssel értesült a berlini karácsonyi vásárt ért terrortámadásról és a törökországi orosz nagykövet meggyilkolásáról. 
    A támadások nemcsak Németországot és Oroszországot, de egész Európát megrázták, ugyanakkor rámutatnak a szélsőségek és a terrorizmus elleni határozott fellépés szükségességére - fogalmaztak. 
    A Fidesz a közleményben együttérzését fejezte ki az áldozatok családjainak.
    Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, legalább tizenketten meghaltak, 49-en megsérültek, többen súlyosan. A gépkocsi vezetője megpróbált elmenekülni a helyszínről, de elfogták, és jelenleg is tart a kihallgatása.
    Szintén hétfőn merénylet áldozata lett Ankarában Andrej Karlov, Oroszország törökországi nagykövete. Az orosz diplomatára egy 22 éves, szolgálaton kívüli rendőr lőtt rá egy fotókiállításon. A merénylet elkövetőjét agyonlőtték.