Andrea napja van. | 2024.04.18

Kártérítési előleget fizet az utazási iroda

2016-12-19 07:59:42

Kártérítési előleget fizet a tragédiában érintett családoknak a debreceni Grand Tours utazási iroda, amelynek autóbusza szombaton éjszaka balesetben felborult az M3-as autópályán - közölte az iroda Facebook-oldalán vasárnap késő este. Az M3-as autópályán Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt balesetben hárman meghaltak, több tucatnyian pedig megsérültek.

    Az iroda közleménye szerint a baleset okainak felderítése a hatóságok részéről folyamatban van, de az autóbuszon utazók tájékoztatása szerint a baleset elkerülhetetlen volt egy, az autóbusz elé előzésből visszatérő, megperdülő és a busznak csapódó személygépkocsi miatt. 
    A több évtizedes gyakorlattal rendelkező autóbuszvezető megkísérelte az ütközést elkerülni, de a manőver az autóbusz felborulását eredményezte - közölte az iroda.
    "Miután a balesetért való felelősség megállapítása még hosszabb időt igénylő vizsgálatot igényel, de a tragédiában érintett családok most szorulnak segítségre, a Grand Tours 2000 Kft. Ügyvezetése úgy határozott, hogy felelősségének elismerése nélkül kártérítési előleget fizet az érintettek, illetve családjaik részére, amely összeg a felelősség megállapítása után kerül elszámolásra a károkozó felelősségbiztosításának terhére" - olvasható a közleményben, amely rögzíti: a halálos balesetet szenvedettek családjai részére 500 ezer forintot kívánnak utalni, míg a súlyosan sérült utasokat megkeresik, és "tájékozódás után nekik is segítenek". 
    Az utazási iroda a Facebookon kéri az érintett utasait, illetve hozzátartozóikat, hogy jelentsék be igényeiket a Grand Tours 2000 Kft. debreceni székhelyén.