Csongor napja van. | 2024.04.16

Hull a hó – téli közlekedésbiztonság gyermekszemmel

2016-12-15 08:18:32
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ebben az évben is meghirdette közlekedésbiztonsági rajzpályázatát. A beérkezett gyermekrajzok olyanok, akár a láthatósági mellények - megelőzhetik a baleseteket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdette gyermekrajz pályázatát „Hull a hó – téli közlekedésbiztonság gyermekszemmel” címmel óvodásoknak, alsó- és felső tagozatos iskolásoknak.

A bizottság fennállása óta minden évben meghirdeti rajzpályázatát és évente több száz rajz érkezik a területi, illetve megyei balesetmegelőzési bizottságokhoz. A 2016-os esztendőben a részvevők száma felülmúlta a korábbiakét, hiszen mindösszesen 1116 darab pályamű érkezett be.

A műveket bírálók részéről alapvető elvárás volt, hogy sugározzon belőlük a közlekedésbiztonság fontossága, a téli közlekedés veszélyei és a balesetmegelőzés gondolata. Az így kiválasztott alkotások rangsorát a „művészi” kivitelre adott „pontszámok” döntötték el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság minden pályázónak megköszöni a részvételt, illetve gratulál a 19 díjazottnak.