Márk napja van. | 2024.04.25

Fidesz: a szocialistákat soha nem érdekelte a magyarok megélhetése

2016-12-06 17:48:03

 

A Fidesz szerint az MSZP-t soha nem érdekelte a magyar emberek megélhetése, mindig az ellenkezőjét csinálták annak, mint amit megígértek.

 

    A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt napokban "a fideszes urizáló elit" minden olyan indítványukat leszavazta, amely az emberek biztos megélhetését segítette volna. Ide sorolta az alapvető élelmiszerek csökkentett áfájának kiterjesztését, a gáz és a villany árának, illetve az üzemanyagok árának csökkentését.
    A Fidesz közleményében azt írta: az MSZP nyolcéves kormányzása alatt "megalázó bérekkel szúrták ki a dolgozók szemét", 50 ezerről mindössze 73 500 forintra emelték a minimálbért, emelték a családok, a dolgozók, a kis- és középvállalkozások adóját, csökkentették a fizetéseket, elvettek egyhavi nyugdíjat, duplájára emelték az élelmiszeráfát és az áram árát, háromszorosára a gáz árát. 
    Ezzel szemben a Fidesz az adócsökkentések politikáját folytatja, emellett rezsicsökkentést hajtott végre, radikálisan csökkenti a legfontosabb élelmiszerek áfáját, növeli a nyugdíjak vásárlóerejét és a mostani béremelésekkel további nyugdíjemelésre van lehetőség. Hangsúlyozták, hogy soha nem volt még akkora minimál- és szakmunkásminimálbér-emelés, mint ami a következő két évben lesz.