Gedeon napja van. | 2024.03.28

Összeütközött két metró a Pillangó utcánál - FRISSÍTETT

2016-12-05 07:26:49

 Összeütközött két metrószerelvény a Pillangó utcánál hétfő reggel, tízen megsérültek - tájékoztatta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azt közölte, hogy kilenc embert kellett kórházba vinni a baleset helyszínéről.

    Kisdi Máté elmondta, hogy a Déli pályaudvar felé vezető oldalon az egyik szerelvény utolérte a másikat, és hátulról "belekoccant". Mindkét jármű szállított utasokat.
    Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az MTI-vel azt közölte, hogy öt mentőegységet riasztottak a balesethez, kilenc sérültet vittek kórházba zúzódásokkal, végtagsérülésekkel, a helyszíni vizsgálat alapján egyikük sem volt életveszélyes állapotban. Az esetleges töréseket a röntgenvizsgálat állapíthatja meg. A sérülteket helyszíni ellátás után a Péterfy Sándor utcai Kórházba (OBSI) és a Honvédkórházba vitték. 
    Molnár Klaudia, az OMSZ koordinációs referense az M1 aktuális csatornán azt mondta, egy könnyebb sérültet a helyszínen elláttak, majd saját felelősségére távozott.


    A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán azt közölte, hogy baleset miatt nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között, az érintett szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat.
    A helyszínelés és mentési munkálatok miatt a Kerepesi úton a Pillangó utcánál kifelé csak egy sáv járható - tették hozzá.