Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megállapodás és gálaműsor a Szerencsi Tankerületi Központban

2016-12-04 13:40:50

Szerencs, 2016. december 3. - Szombaton délután, a Szerencsi Tankerületi Központ és az illetékességi területén működő önkormányzatok között létrejött, a köznevelési intézmények működtetésének átadás-átvételéről szóló megállapodás.

A Szerencsi vár lovagtermében tartott sajtótájékoztatót követően, Szabó Árpád a Központ igazgatója,  Koncz Ferenc Szerencs, Füzesséri József Szikszó, Dr.Szemán Ákos Taktaharkány, Posta György Tokaj polgármesterével aláírta a megállapodást.

Pölöskei Gáborné a KLIK elnöke, és Szabó Árpád igazgató díjat adnák át

Az eseményen részt vett Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, Demeter Zoltán és Dr.Mengyi Roland országgyűlési képviselők, Demeter Ervin Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja.

A sajtótájékoztatón Pölöskei Gáborné elnök vázolta a KLIK átalakulásának folyamatát, tapasztalatait. Elmondta, hogy az oktatási intézmények átvétele rövidesen befejeződik. 

Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas művész előadása

A sajtótájékoztatót követően a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban rendezett gála bevételével a hátrányos helyzetű, de tehetséges diákokat támogatta a Szerencsi Tankerületi Központ. Pölöskei Gáborné KLIK elnök, Szabó Árpád igazgató, Koncz Ferenc polgármester, Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő, okleveleket és jutalmakat adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákoknak.

A diákok műsora

A gálaműsoron többek között közreműködött Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas, Regionális Prima Díjas, és többszörös EMeRTon-dijas magyar színművész, énekes, Nemcsák Károly színművész, a Kis Kata zenekar, Kovács Gábor operaénekes, és a tankerület diákjai.

A rendezvény hagyományteremtő, jövőre - a tervek szerint - Encs lesz a helyszín.