Auguszta napja van. | 2024.03.29

Átadták a Fogyatékosság-barát Munkahely elismeréseket

2016-12-03 19:22:00

 

Az idén 28 díjazott vehette át a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a fogyatékosok világnapján, szombaton, köztük nagyvállalatok, kis-  és közepes vállalkozások, civil szervezetek, költségvetési intézmények - tájékoztatta a Salva Vita Alapítvány az MTI-t. 

 

    A díjat azok a munkaadók kaphatják meg, amelyek nyitottak a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatására, és folyamatosan fejlesztik a toborzásukkal, foglalkoztatásukkal és megtartásukkal kapcsolatos gyakorlatukat.
    A Nemzeti Színházban rendezett díjátadón az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen osztotta ki a díjakat. 
    Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a közlemény szerint a díjátadón elmondta: a fogyatékos emberek számára a munka rengeteget jelent, amellyel önállóságot, egzisztenciát tudnak teremteni, a munkaadók pedig esélyt teremtenek azzal, hogy alkalmazzák őket. Hozzátette, hogy az elmúlt hat évben duplájára emelkedett a fogyatékossággal élők körében a foglalkoztatási ráta.
    A díjazottak között van a többi közt a Magyar Posta Zrt., a Szerencsejáték Zrt., az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, a Vodafone, az Auchan, és az E.ON Hungária.
    Kilenc szervezet az idén először pályázott a díjra, tizenkilenc megújította két évvel korábban elnyert pályázatát, öten pedig különdíjban részesültek. A nyerteseknek két éven át igazolható módon fejleszteni kell a fogyatékos munkavállalók foglalkoztatásának gyakorlatát a vállalaton belül.
    A közlemény szerint az alapítvány 2010-ben vezette be a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést azzal a céllal, hogy támogassa az álláskereső, fogyatékkal élő emberek és a munkáltatók egymásra találását, a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását.