Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kovács Zoltán: nem okoz gondot az utalványok kézbesítése

2016-12-03 18:29:00

 

Semmilyen fennakadást nem okoz az ügyintézésben és semmilyen hátránnyal nem jár a járási és kormányhivatalok dolgozóinak a nyugdíjasoknak szánt karácsonyi utalványok kézbesítése - mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár szombaton az MTI-nek.

 

    Téved, aki azt gondolja, hogy a járási és kormányhivatalokban csak irodai dolgozók vannak, akik nem képesek elmozdulni az íróasztal mellől - jelentette ki Kovács Zoltán.
    A területi közigazgatásért felelős államtitkár kiemelte, munkatársai számos ügytípusban, így a hatósági feladatok jelentős részében eleve helyszíni kiszállással dolgoznak, de a hivatalok szervezték többek között a földárveréseket, ami mellett a hivatali munka, az ügyintézés szintén folyamatos volt.
    Az ügyfelek számíthatnak arra, hogy mindent ugyanúgy el tudnak majd intézni azokon a napokon is, amikor a munkatársaink egyrésze utalványt kézbesít, hiszen megfelelő munkaszervezéssel biztosítani fogjuk a folyamatos hivatali ügyintézést - mondta Kovács Zoltán.
    Az államtitkár kiemelte: a kézbesítés megszervezésekor a hivatalvezetők minden emberi szempontot figyelembe fognak venni, "senkinek nem rontják el az ünnepét", de azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az államigazgatásban a munkatársak szabadságigénye alapján szervezik meg a munkát. Ez a versenyszférában sincs így - tette hozzá. "A munkanapokon dolgozni kell, még akkor is, ha ezzel a sajtó egy része nem ért egyet" - jelentette ki.
    Felhívta a figyelmet, hogy az utalványok kézbesítése során a biztonsági szempontokat kiemelten szem előtt tartják majd. 
    A hivatali dolgozók munkaidőben kézbesítik az utalványokat, amely így lényegesen alacsonyabb költséggel jár, mint a postai kézbesítés, azaz adófizetői források megtakarítását eredményezi, miközben a nyugdíjasok lényegében ugyanazt a szolgáltatást kapják - mondta el Kovács Zoltán.
    Az államtitkár kihangsúlyozta, hogy a területi közigazgatásban dolgozók ennél lényegesen nehezebb feladatokat is sikeresen megoldottak, hiszen az állam napi működése jelentős részben az ő munkájukon keresztül valósul meg. Hozzátette, visszautasítja a sajtó azon állításait, hogy a járási- és kormányhivatali alkalmazottak munkáját a kormány nem becsülné meg.