Andrea napja van. | 2024.04.18

A Tűzoltó utcai gyermekklinika betegeivel indult útjára az M2 Télapó Expressz idei első járata

2016-12-02 14:58:00

 

Útjára indult az M2 Télapó Expressz idei első járata pénteken Budapesten, a híres 424-es gőzös által húzott szerelvényen a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) jóvoltából mások mellett a Tűzoltó utcai gyermekklinika betegei és kísérőik is helyet foglalhattak.

 

    Az ünnepi vonat, amelyre a Nyugati pályaudvaron lehetett felszállni, a Magyar Vasúttörténeti Parkba futott be, ahol Dióssy Klári és Tatár Csilla műsorvezetők "kalauzolták" a résztvevőket.
    A "Mikulás birodalmában" különféle programokat szerveztek a gyerekeknek. Találkozhattak többek között Süsüvel, a sárkánnyal és TV-Macival - utóbbi életnagyságú szobájába, a Maci-Pecóba is betekinthettek -, valamint meghallgathatták az Eszter-lánc mesezenekar előadását.
    A résztvevők a Hetedhét gyerekhíradóban műsorvezetőként is kipróbálhatták magukat, ezenkívül más kreatív programok, izgalmas és kalandos játékok várták őket.
    A feldíszített gőzmozdonnyal érkező Mikulás mindenkinek csomaggal készült.
    Dióssy Klári az MTI kérdésére elmondta, azért tartja különösen fontosnak, hogy beteg gyerekek is részt vehetnek az eseményen, mert a mosoly gyógyító erővel bír. 
    Ezeknek a kicsiknek még nagyobb szükségük van ölelésre, szeretetre - tette hozzá.
    Megjegyezte: saját kislánya sokáig beteg volt, és végül elhunyt leukémiában, emiatt különös érzékenység alakult ki benne. Hangsúlyozta, nem volt kérdés számára, hogy eljön-e a rendezvényre, mert életében mindent a gyermekekért tesz, két és fél éves kisfiát neveli.
    Tatár Csilla úgy fogalmazott, a helyszínre érve ő is "visszament gyerekbe": egyből fotózkodni kezdett a Maci-Pecóban. A műsorvezető szavai szerint jó érzés ránézni a vonatról leszálló kicsikre, akiknek arcán tükröződik az öröm.
    A Télapó Expressz, a Magyar Vasúttörténeti Park egyik legnépszerűbb rendezvénye tizenötödik alkalommal indult útjára. Idén az esemény szponzora, fővédnöke az M2 csatorna. A járat három napig közlekedik, utoljára december 4-én lehet rá felszállni.