Emma napja van. | 2024.04.19

Megnyílhat az eplényi sípálya december második hetében

2016-12-01 12:42:54

 

Birtokba vehetik a sízők az eplényi sípályát december második hetében, ha az időjárás engedi. Új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel várják a téli sport szerelmeseit a síarénában - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Síaréna Kft. cégvezetője. 

 

    Mint Ebele Bálint elmondta, november utolsó napjaiban megkezdték a hóágyúzást, így kedvező időjárási feltételek mellett december második hetében meg lehet majd nyitni a sípályát. 
    Hozzátette: 44 hóágyú működik Eplényben, amelyekkel óránként összesen 600 köbméter havat lehet gyártani, így néhány hideg nap elegendő a fő sípálya és a tanulópálya behavazásához. 
    Az idei szezonban több újdonsággal is találkozhatnak az Eplénybe látogató sízők - jegyezte meg a cégvezető.
    Többek között változott a létesítmény neve, Intersport Síaréna Eplény néven működik tovább, valamint a korábbi vendéglátóhelyek mellett épült egy új étterem, amely száz főnek biztosít fedett ülőhelyet - közölte. 
    Új épületbe költözik és teljesen megújul a síkölcsönző, amelynek bővül a kínálata. A régi kölcsönző helyén kialakított sportboltban a síeléshez szükséges kiegészítőket lehet majd vásárolni. 
    A korábbi években működő négyüléses, a három csákányos felvonó és az oktatólift az idei szezonban is várja a sízőket, működik majd a síiskola és közlekednek a síbuszok - fűzte hozzá. 
    Ebele Bálint elmondta: kedvező téli időjárás esetén a síarénában összesen 8 pályán lehet sízni összesen 7,5 kilométer hosszan.