Ervin napja van. | 2024.04.26

A közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesítő önkormányzatokat jutalmazott a BM

2016-12-01 11:20:00

 

A közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesítő ötven önkormányzatot, valamint két szeretetszolgálatot jutalmazott a Belügyminisztérium (BM), az elismeréseket Pogácsás Tibor, a BM önkormányzati államtitkára adta át csütörtökön Budapesten - közölte a tárca az MTI-vel. 

 

    Mint írták, a BM a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismeréseként öt-öt millió forint támogatásban részesített ötven települést, valamint a Baptista Szeretetszolgálatot és a Református Szeretetszolgálatot. 
    A BM közleménye szerint az oklevelek átadását megelőzően Pogácsás Tibor elmondta: a megvalósult programoknak köszönhetően javult a települések bel- és külterületi úthálózatának állapota, a közösségi terek és a gyalogos közlekedést szolgáló járdák minősége, a mezőgazdasági programokban termelt terményeket az önkormányzatok a közétkezésben hasznosítják. 
    A közfoglalkoztatási programokban folytatott tevékenységek egymásra épülnek, esélyt kínálnak egy-egy helyi ötlet megvalósítására is - mondta az államtitkár. 
    Felidézték: a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért tavaly szintén ötven települést, egy országos közfoglalkoztatót és egy önkormányzati szociális szolgáltatót díjazott a BM.
    Az elismerésben részesített településekről és programjaikról további információ a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási portálján található - tették hozzá.