Andrea napja van. | 2024.04.18

Kamarai küldöttgyűlés: „Dicséret illeti a helyi vállalkozókat!”

2016-11-30 08:04:33

November 29-én ünneplik a Kamara Napját a megyében. 22 évvel ezelőtt ezen a napon alakult meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK). Ebből az alkalomból rendezték meg kedden a szokásos, éves kamarai küldöttgyűlést a népkerti Vigadóban. Előtte, a hagyományoknak megfelelően koszorúzással tisztelegtek a kamara emlékhelyein, és elhunyt, meghatározó személyiségeinek sírjainál.

 Bihall Tamás, a BOKIK elnöke köszönti a megjelenteket

A küldöttgyűlésen szóltak az elkövetkező időszak terveiről, a város gazdasági fejlődéséről. Mint elhangzott, a kamara tervei között stratégiai helyet foglal el a hatóságokkal való, további eredményes együttműködés, az oktatás és a gazdaságfejlesztés is.

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke méltatta a kamara tevékenységét, kitért a megyei önkormányzat és a BOKIK évek óta tartó kiváló együttműködésére.

Kiss János alpolgármester úgy fogalmazott: jó évet zár a város. Kiemelte, nem volt ez mindig így, Miskolc a 2000-res évek elején az iparűzési adóbevételeknél a 17. helyre csúszott vissza, a megyei jogú városok között.

 Dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere a város gazdasági eredményeiről szól, amelyek – ahogy fogalmazott – nem jöhettek volna létre a vállalkozások sikeres tevékenysége nélkül.

A 2010 és 2015 közötti évek a talpraállás évei voltak, ma már az élmezőnyben, a negyedik helyen vagyunk az iparűzési adóbevételek tekintetében. – Mindezért a dicséret elsősorban azt a helyi, vállalkozói világot illeti, amely kitartott Miskolc mellett. A nehézségek ellenére is látott fantáziát ebben a városban, nem menekült el, itt akart boldogulni – hangsúlyozta Kiss János.

Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja előadást tartott az eseményen a hivatal szervezeti átalakulásáról, továbbá kibővült feladatairól. 

A vállalkozói, kamarai együttműködés nem csupán a várossal szoros, a kormányhivatallal is eredményes a kapcsolat. Demeter Ervin megyei kormánymegbízott a hivatal eddigi feladatairól és az új tervekről is beszámolt a gyűlésen. Ezek közül a még közvetlenebb kapcsolatot, gyorsabb rugalmasabb megoldási lehetőségeket emelte ki, a vállalkozói ügyintézések során.


A kiemelkedő munkát végző gazdasági szereplők és vállalkozások elismerése, kitüntetése.

A küldöttgyűlés végén idén is kitüntetéseket adtak át a helyi gazdasági élet kiemelkedő szereplőinek.

A díjazottak.

Forrás: minap.hu