Gedeon napja van. | 2024.03.28

Generali: anyagi bizonytalanságtól tartanak leginkább a magyarok

2016-11-28 09:38:23

 

A magyar lakosság legnagyobb félelmei anyagi károkkal kapcsolatosak, és leginkább a családban bekövetkezett haláleset miatti anyagi bizonytalanságtól tartanak - többek között ez derült ki a Generali online reprezentatív kutatásából, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-nek.

 

    A felmérés rámutatott arra is, hogy a családban bekövetkezett halálesetből fakadó anyagi bizonytalanság miatt a nők jobban aggódnak (45 százalék), a férfiaknak viszont csak a 25 százaléka fél. Emellett az átlagnál jobban tartanak ettől az alapfokú végzettséggel (43 százalék) és a 120 ezer forint alatti jövedelemmel rendelkezők (45 százalék) is.
    Az összegzés szerint a vizsgált 18-59 éves korosztály aggodalmai között élen jár a munkahely elvesztése által okozott anyagi bizonytalanság és lakáskár, illetve a baleset vagy betegség miatti munkakiesésből adódó anyagi bizonytalanság is.
    A baleseteken belül leginkább a gyermekeket érintő (29 százalék), illetve a közúti balesetektől (21 százalék) tartanak a magyarok, a sportolás közben elszenvedett sérülés viszont csak keveseket aggaszt (7 százalék). Utóbbi az egyetlen, amitől a férfiak nagyobb százalékban tartanak, mint a nők, egyébként a hölgyeket minden jobban aggasztja, így például különösen a gyermekeket érintő (39 százalék), a közúti (28 százalék), a gyalogos (17 százalék) és a háztartási (17 százalék) balesetek bekövetkezése - olvasható a közleményben.