Tivadar napja van. | 2024.04.20

Rosberg a világbajnok, vége a Forma-1 2016-os évadának

2016-11-28 08:56:51

Izgalmas befejezés után Nico Rosberg nyerte a világbajnokságot, igaz, az utolsó futamon csapattársa, Lewis Hamilton győzött. Két meghatározó pilóta utolsó versenye volt a mai.

A szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon dőlt el a világbajnoki cím sorsa. Rosberg előnye 19 pont volt a futam előtt, ez azt jelentette, hogy ha a dobogón végez, mindenképpen ő a bajnok. A második helyről indult, ott is fejezte be a futamot.

Hamilton ugyan nyert vasárnap, de ez csak arra volt elég, hogy kisebb hátránnyal legyen világbajnoki második.

A brit pilóta mindent megpróbált, az utolsó körökben lassan ment, magára húzta ezzel Rosberget, Vettelt és Verstappent is. Abban bízhatott, hogy talán utóbbi két versenyző is megelőzi csapattársát, de őt nem, így Hamilton ünnepelhetett volna. Ez nem jött össze.

Nico Rosberg édesapja, Keke Rosberg 34 évvel ezelőtt világbajnok volt, így a Rosberg-család a második, ahol ketten is bajnokok. Graham és Damon Hillnek sikerült ez korábban.

A vasárnapi volt az utolsó versenye a korábbi világbajnok Jason Buttonnek, és a brazil Felipe Massának is. Mindketten az elmúlt évek meghatározó figurái voltak a Forma-1-ben.

Button nem tudott célba érni utolsó futamán.

A konstruktőri világbajnoki cím már korábban eldőlt, a Mercedes nyerte.