Nóra, Lili napja van. | 2020.07.11 | MNB középárfolyam:

Több mint százhetven határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

2016-11-28 07:15:09

 

174 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t

 

    A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 33, szombaton 16, vasárnap 122 embert tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál rendőrök és katonák. Az ország belsejében és más külső határszakaszokon három határsértőt fogtak el a hétvégén.
    A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a határsértőket, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.
    Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 201 embert tartóztattak föl és kísértek vissza. (A megelőző héten - november 14-étől 20-áig - ez a szám 271 volt.) Más határszakaszokon és az ország belsejében 25 határsértőt fogtak el a múlt héten - derül ki a rendőrségi összesítésből.