Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bruno Mars-koncert jövő májusban az Arénában

2016-11-23 09:06:31

 Az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadója, az amerikai Bruno Mars ad koncertet 2017. május 30-án a Papp László Budapest Sportarénában.

    A többszörös Grammy-díjas, több tízmilliós lemezeladásokkal rendelkező 31 éves énekes, Bruno Mars újabb városokkal egészítette ki múlt héten bejelentett jövő évi turnéját. A 24K Magic World Tour című koncertsorozat 2017. március 28-án indul Antwerpenben, és júniusig Budapest mellett érinti többek között Londont, Párizst, Madridot, Zürichet, Koppenhágát és Berlint is - közölte a turnét szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.
    A Bruno Mars-turné észak-amerikai része jövő júliusban indul Las Vegasban, majd 45 amerikai és kanadai város után egy négyestés fináléban végződik novemberben a Los Angeles-i Forumban.
    A koncertsorozat az énekes 24K Magic című, a múlt héten megjelent új albumának megjelenését követi. A turné három évvel követi az előző, óriási sikerű Moonshine Jungle World Tourt, amelyre több mint kétmillió belépőt adtak el világszerte és 155 teltházas koncertet hozott, közöttük volt 2013 novemberében a budapesti előadás is. 
    Bruno Mars (Peter Gene Hernandez) 2010-ben megjelent debütáló albumából, a Doo-Wops & Hooligansből hatmillió darab kelt el világszerte, a két évvel későbbi Unortodox Jukeboxból is kétmillió fogyott. Ahogy a The New York Times jellemezte Bruno Marsot, ő az egyik legsokoldalúbb és legjobb popelőadó, akinek könnyed és soulos hangja van, amit nagyszerűen tud variálni akár több zenei stílusban is.
    Az énekes több mint egymilliárdos nézettséget ért el a YouTube videomegosztón, Grammyt kapott az év férfi előadója kategóriában, emellett a Billboard-díjat, a Brit Awardot, az American Music Awardot, az MTV Music Awardot is átvehette.
    Az énekes, dalszerző, producer zenészcsaládban született Honoluluban, édesapja, a Brooklynból származó latin ütőhangszeres egy vegasi stílusú revüt szervezett, amelyben egész családja részt vett. Bruno Mars nem sokkal később a világ legfiatalabb Elvis-imitátora lett, majd szerepelt a Nászút Las Vegasba című filmben, amelyben a fiatalkori Elvis Presleyt alakította.
    A középiskola elvégzése után költözött Hawaiiról Los Angelesbe, ahol Philip Lawrence-szel és Ari Levine-nel megalapította dalszerző-producer csapatát, a Smeezingtonst. A trió olyan előadóknak írt slágereket, mint Travie McCoy, Adam Levine, Flo-Rida vagy a Sugababes.