Emma napja van. | 2024.04.19

Profi karriert is eltud képzelni Orbán Olivér wakeboardos

2016-11-22 08:10:01

 

Profi karriert is el tud képzelni a 15 éves Orbán Olivér, aki ebben a hónapban megnyerte a Mexikóban rendezett korosztályos wakeboard-világbajnokságot. 

 

    Az U15-ös világbajnok az M4 Sport keddi Sportreggeli című adásában beszélt arról, hogy 2011-ben ismerkedett meg a sportággal, édesanyja hatására, aki ki akarta próbálni a Magyarországon egyre népszerűbb sportot. 
    Jelisztratov Szergej wakeboard-oktató hozzátette, hogy nagyhatalomnak számít Magyarország ebben a sportágban, mert a versenyzők nemzetközi sikereket érnek el, és az országban 14 kábelpálya van. Nincs régió, ahol ne lenne lehetőség a wakeboard űzésére, amely nyári sport lévén, elsősorban a fiatalok kedvence, hiszen iskolai szünetben egész nap a vízen lehetnek. 
    "1996-ban mutatkozott be hazánkban ez a sport a Dunaharasztiban rendezett Európa-bajnokságon, igaz, az még vízisí volt, és az új generáció változtatta valójában wakeboarddá" - mondta Jelisztratov Szergej. 
    A 15 éves világranglista-vezetőről Jelisztratov elmondta, hogy bár csak két hétig dolgoztak együtt edzésen, nagyon elhivatott, életmódszerűen űzi a sportágat. Az oktató a sportág nagyszerűségét ecsetelve kiemelte, hogy csúszás közben nem éreznek fáradtságot a versenyzők, ugyanakkor kiváló fizikumra tesznek szert. A sportágban vannak pénzdíjas versenyek is, ám Jelisztratov szerint ebből nem lehet megélni.
    Ennek ellenére a korosztályos világ- és Európa-bajnok Orbán Olivér szerint elképzelhető a profi karrier. 
    "Legközelebb áprilisban wakeboardozom majd, télen marad a snowboard"- mondta.