Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: a kvóta elleni küzdelemben csak a kormánypártokra számíthatnak az emberek

2016-11-21 12:31:30

 

A kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelemben csak a kormánypártokra számíthatnak a magyar emberek - jelentette ki Németh Szilárd Fidesz-alelnök, országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    Az alaptörvény módosításának parlamenti elutasításával bebizonyosodott, hogy Magyarországon csak a kormánypártok veszik figyelembe valójában az emberek akaratát - mondta Németh Szilárd.
    Közölte: továbbra is fennáll a veszélye "a már bent lévő illegális bevándorlók kötelező szétosztásának", így december elején Orbán Viktor miniszterelnök az európai kormányfők tanácsában a kvóta elleni álláspontot képviseli majd.
    Németh Szilárd kijelentette, az október 2-ai kvótareferendumon több mint hárommillióan szavaztak nemmel, az emberek "soha nem látott összefogással, egy új egységbe szerveződve" elutasították az agresszív brüsszeli betelepítési politikát.
    A kormánypárti politikus, aki Csepel volt polgármestere, elmondta, hogy a kerületben soha annyian nem szavaztak egy irányba, mint a kvótreferendumon. Ez a csaknem 22 ezres "új egység" Csepelen tehát nem pártokhoz tartozik - mutatott rá Németh Szilárd. Jelezte: Csepelen a legutóbbi parlamenti választáson valamivel több mint 12 ezer ember választotta meg Szabó Szabolcsot, az Együtt jelöltjét országgyűlési képviselőnek, és Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) is hasonló szavazatszámmal lett polgármester.    
    Az alaptörvény parlament által elutasított módosítása kapcsán arról beszélt, hogy a Jobbik áprilisban még azt mondta, hogy aki nem szavazza meg az alaptörvény módosítását, az hazaáruló. "Ezt a mércét ők nem tudták megugrani, (...) napi, kisstílű politikai érdekek mentén hozták meg a döntésüket" - fogalmazott.
    Németh Szilárd hozzátette: a Jobbik egy platformon van Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével, volt szocialista kormányfővel, aki nem akarta megadni a magyar állampolgárságot a határon túli magyaroknak, hanem 2006-ban az 1956-os forradalom évfordulóján "saját népére lövetett".
    Szólt arról is, hogy a kérdésben az MSZP ugyanúgy hazudott a választóinak és a magyar embereknek, mint Vona Gábor, a Jobbik elnöke.
    Németh Szilárd kitért arra is, hogy Szabó Szabolcs sem szavazta meg az alaptörvény módosítását, "azok mellé állt, akik gombot sem nyomtak". Szerinte azok még gyávább emberek, akik nem merték elmondani a véleményüket és részt sem vettek a szavazásban.
    Az illegális bevándorlás kapcsán azt közölte, Magyarország felkészült arra a nyomásra is, amit egy újabb bevándorlási hullám okozhat. Ennek jeleit a titkosszolgálatok és a határvédelemmel foglalkozó szakemberek jól látják - tette hozzá.