Tivadar napja van. | 2024.04.20

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy kiskorúval szemben szeméremsértő férfit

2016-11-18 19:49:15

 Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken egy férfit, akit azzal gyanúsítanak megalapozottan, hogy egy villamosjárat belvárosi szakaszán szeméremsértő módon viselkedett egy kiskorú fiúval - közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a férfi úgy vélte, hogy a kiskorú egyedül utazik, ezért mellé ült és emberi méltóságát sértő módon simogatni kezdte. A fiúval utazó édesanyja a villamosról leszállva számon kérte a gyanúsítottat, akit egy járókelő a rendőr érkezéséig visszatartott.
    Az ügyészség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, a bíróság megalapozottnak találta az indítványt.
    Bár a gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, a bíróság álláspontja, hogy az elfogás körülményeinek és a tanúk vallomásainak ismeretében nem merülnek fel észszerű kételyek.
    A végzés szerint fennállnak az előzetes letartóztatásnak az ügyész által hivatkozott indokai. A gyanúsított nem lakik a bejelentett lakóhelyén. Büntetett előéletű és feltételes szabadság hatálya alatt viselkedett szeméremsértően; megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.
    Enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére a terhelt személyi körülményei miatt és azért sem volt lehetőség, mert korábban már büntették kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt - sorolták.
    A szeméremsértés vétségével gyanúsítható férfi előzetes letartóztatásáról szóló végzés nem jogerős - olvasható a közleményben.
    Csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott a police.hu oldalon, hogy Ferencvárosban, a 4-es villamoson szerda délután a 22 éves, fővárosi A. Krisztián odalépett egy gyermekhez, kezét a sértett belső combjára tette és simogatni kezdte őt.