Tivadar napja van. | 2024.04.20

Új diplomataálláshelyek létesítéséről döntött a kormány

2016-11-18 09:46:00

A Brexittel kapcsolatos diplomáciai feladatok, valamint a migrációs és menekültügyi szakpolitikai feladatok ellátására új diplomataálláshelyek létesítéséről döntött a kormány. Az erről szóló határozatok a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelentek meg.

    Az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépésével kapcsolatos diplomáciai feladatok színvonalas ellátása, valamint az Európai Unió intézményeivel való kapcsolattartás és eredményes érdekérvényesítés érdekében Magyarország Európai Unió melletti állandó képviseletére januártól egy diplomatát küldenek ki. A személyi juttatások és járulékai költségeinek fedezetére jövő évben 54,4 millió, míg a dologi és felhalmozási kiadások fedezetére évi 14,4 millió forint forrást biztosítanak.
    A másik kormányhatározat szerint a migrációs és menekültügyi szakpolitika diplomáciai feladatainak színvonalas ellátása, valamint az Európai Unió intézményeivel való kapcsolattartás és eredményes érdekérvényesítés érdekében Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletén új belügyi szakdiplomata álláshelyet is létrehoznak. A belügyi szakdiplomatának feladatellátása kezdőnapját november elsejével jelölték ki. A személyi juttatásokra és járulékaira ez év végéig 4,5 millió, jövő évtől évi 54,4 millió forintot kell biztosítani. A dologi és felhalmozási kiadások fedezetére év végéig 3,9 millió, jövő évtől évi 10 millió forintot szánnak.