Gedeon napja van. | 2024.03.28

Lőfegyverrel való visszaélés miatt előzetesbe került két férfi Győrben

2016-11-17 20:10:00

 

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett egy Pest megyei és egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfit a Győri Járásbíróság csütörtök délután azok közül, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) rajtaütés-sorozatában fogtak el kedd reggel.  

 

    A rendőrség a honlapján közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a TEK Bőnyben, Budakalászon, Budapesten, Jászberényben, Mosonmagyaróváron, Rádon, Sajókeresztúron és Vácon állított elő 12 embert, miután a rajtaütésekkor tartott házkutatások során különféle sorozat- és maroklőfegyvereket, valamint robbanóanyagot találtak és foglaltak le. 
    Hozzátették, hogy a gyanúsítottak mindegyike összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal elnevezésű szervezet valamelyik ágával. 
    A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az 57 éves és a 39 éves gyanúsítottnál végzett házkutatások során gépkarabélyokat, sörétes puskát, lőfegyvernek minősülő géppuskacsövet, összesen mintegy 4500 lőszert, valamint robbanóanyagot találtak a rendőrök. 
    Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője elmondta: a bíró indoklása szerint fennáll a veszélye annak, hogy a két férfi szabadlábon hagyása esetén megnehezítené a nyomozást. 
    A döntés ellen a gyanúsítottak és védőik is fellebbeztek, de a döntés végrehajtására ennek nincs halasztó hatálya - hangsúlyozta. 
    Hozzátette: a két férfi, K.O. és B.Sz. előzetes letartóztatásáról azért a Győri Járásbíróságon döntöttek, mert az "ügyükben folyó nyomozást" a Győri Járási Ügyészség felügyeli. 
    A Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István.