Andrea napja van. | 2024.04.18

Soltész: a magyarság megmaradásának záloga a nyelv és az egyházak

2016-11-17 15:11:00

A határon túl élő magyarok megmaradásának záloga a nyelv és az egyházak - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek, miután részt vett egy dobóruszkai megemlékezésen és kiállításmegnyitón.

    Az államtitkár a szlovákiai településről telefonon nyilatkozva elmondta, a felvidéki településen a mártír katolikus papra, Pásztor Ferencre emlékeztek és megnyílt a Márton Áron vándorkiállítás is.
    Hozzátette, a két hasonló sorsú ember életének üzenete az, hogy tisztelni, szeretni kell a magyarságot és a hitet. Ez azt is jelenti - mondta -, hogy akik komolyan gondolják magyarságukat és a hitüket, azoknak ott kell helytállniuk, ahol élnek, ugyanis az ő gyarapodásuk az egész magyarság lehetősége.
    Kérdésre megjegyezte, mindez korunkban még fontosabb, hiszen a liberális világszemlélet olyan vákuumot okozott Európában, ami miatt az iszlám egyre nagyobb teret tud elhódítani, és ezt nem lehet elfogadni.