Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tarolt a Földes az uniós vetélkedőn

2016-11-17 11:50:28

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, a Katona József Könyvtár, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája „4 FOR EUROPE" címmel idén is európai uniós témájú versenyt rendez a középiskolás diákoknak.

 A vetélkedőn országos szinten 186, négy fős csapat regisztrált. Az első online fordulót követően régiónként a legjobb 10 csapat jut be a regionális döntőkbe, ahonnan a 7 régiós győztes csapat illetve a 3 legjobb második helyezett indulhat az országos döntőben.

1625_2_680.jpg

Nagy figyelem kísérte a feladatok ismertetését, értékelését

Az Észak-magyarországi regionális döntőt november 16-án rendezték Miskolcon, mivel a legtöbb csapat Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből került be a legjobbak közé. A régió legjobbja a Földes Ferenc Gimnázium csapata lett. A verseny fődíja egy strasbourgi tanulmányút az EUROSCOLA keretein belül, a 2-4. helyezett csapatok az Európai Unió soros elnökségét 2016. második felében betöltő Szlovákiába látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében. A regionális döntőkön és az országos döntőn résztvevő csapatok oklevelet és tárgynyereményeket kapnak.

1625_0_680.jpg

A fantáziát is megmozgatták

Gratulálunk a Földes csapatának és felkészítő tanárának és sok sikert kívánunk az országos döntőhöz!