Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fegyverneky Zsófia: muszáj győzni a portugálok ellen

2016-11-17 08:15:37

Fegyverneky Zsófia szerint a magyar női kosárlabda-válogatott tagjai nagyon jó hangulatban és kondícióban várják a portugálok elleni, szombati pécsi Európa-bajnoki selejtezőt, amelyen úgy érzi, muszáj győzniük.

    A nemzeti együttes csapatkapitánya csütörtökön reggel az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta: mivel a keretből sokan játszanak az Euroligában és az Európa Kupában, így megfelelő nemzetközi meccsrutinnal várják a szombat esti mérkőzést, amely az utolsó előtti fellépésük lesz ebben a selejtező sorozatban.
    Az Uniqua Sopron irányítója hozzátette: 
    "A nyári, másfél hónapos felkészülés során sokat dolgoztunk együtt, s bár akkor nem voltak tétmérkőzéseink, végig azt a játékot gyakoroltuk, amit most ősszel fogunk játszani. Pozitív, hogy ezt a munkát el tudtuk végezni" - fogalmazott a csapatkapitány, aki szerint az e heti összetartás során már csak azon kell dolgozniuk, hogy csapattá formálódjon a keret.
    Fegyverneky Zsófia úgy gondolja, a tavaly idegenben 67-50-re legyőzött portugálok ellen is azt kell játszaniuk, ami majd a következő szlovákiai selejtezőn is működhet. A játékos szerint a szombati ellenfél egy fizikailag erős csapat, amelynek játékosai minden labdáért mennek, gyorsak és jól szedik le a támadó lepattanókat, nekik viszont arra kell figyelniük, hogy a saját játékukat tudják játszani.
    Az irányító szerint a portugálok ellen muszáj győzniük, s ha utána Szlovákiában is nyerni tudnak, akkor már nem kell számolgatniuk, mert biztosan ott lesznek a jövő évi csehországi Európa-bajnokságon. Hozzátette: még abban az esetben is lenne esélyük a kijutásra, ha csak a portugálok ellen nyernének, majd kis pontkülönbséggel kikapnának Szlovákiában, de erre a forgatókönyvre egyelőre nem is szeretnének gondolni.
    Az Uniqua Sopron kosarasa szerint nagyon motiválja őket, hogy a férfi válogatottnak már sikerült kiharcolnia az Eb-részvételt, s annak is örülnek, hogy ismét Pécsen játszhatnak, ahol a közönség mindig remek a hangulatot teremt.