Ervin napja van. | 2024.04.26

Befejeződött az óvodásoknak szánt országos programsorozat a jogaikról

2016-11-11 14:11:00

 A "MesÉLJ jogosan" országos gyermekjogi programsorozatban ismertette meg gyerekekkel a jogaikat az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) - tájékoztatta a szervezet pénteken az MTI-t.

    A közlemény szerint a két hónapig tartó országjáró programsorozat 19 megyében több mint 1500 óvodapedagógus részvételével valósult meg. A résztvevő óvodák munkatársai - az OBDK által megjelentetett - Az elveszett madártoll című, 3-7 éves korosztálynak szóló gyermekjogi mesekötetet segítségével mutatták be a gyerekeknek azokat a jogokat, amelyek leginkább jellemzik a mindennapi életüket.
    A programsorozat keretében az OBDK az ország több mint 4500 óvodájának 4-4 ingyenes példányt biztosít a mesekötetből, amely decembertől kereskedelmi forgalomban is megvásárolható - írták. 
    Az OBDK célja, hogy minél fiatalabb korban megismertesse a gyerekekkel az őket megillető jogokat, jogaik gyakorlásának határát, valamint azt, hogy a gyermekek felismerjék az őket ért jogsértéseket és merjenek segítséget kérni a felnőttektől - hangsúlyozták.