Auguszta napja van. | 2024.03.29

Áram már van, a gázszolgáltatás is hamarosan helyreállhat Gyömrőn

2016-11-06 08:16:00

 

Visszakapcsolták az áramot azokba a gyömrői lakásokba szombat délután, amelyekben egy megrongált gázvezeték közelében lévő transzformátor kiiktatása miatt szünetelt a szolgáltatás. A gázvezeték helyreállításán még dolgoznak - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője kora este az MTI-vel.

 

    Szombat reggel egy munkagép vágott bele a gyömrői Táncsics Mihály utcában futó gázvezetékbe, a főnyomócsőből kiáramló gáz miatt lezárták a környéket és húsz embert biztonságos helyre kísértek. Később a közelben lévő transzformátort le kellett választani az elektromos rendszerről a még mindig szivárgó gáz miatt, az intézkedés következtében 257 lakásban nem volt áram - mondta Csámpai Attila katasztrófavédelmi szóvivő.
    Kora délután megszüntették a gázömlést, illetve újra rendszerbe állították a transzformátort, ezután visszakapcsolták a lakásokba az áramot, és a családokat is visszaengedték otthonaikba.
    A gázszolgáltató szakemberei még dolgoznak a vezetékhiba elhárításán, az érintett 105 fogyasztónak estére ígérték, hogy ismét lesz gáz az ingatlanjaikban - mondta a szóvivő.