Auguszta napja van. | 2024.03.29

Új telephelyet épített a ToolStyle Miskolcon

2016-11-04 16:40:00

Új telephelyet épített a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban a francia érdekeltségű, elsősorban gázturbina- és gázmotorok, csomagolóipari gépek alkatrészeinek és szerelt egységeinek gyártására, forgácsolására szakosodott Toolstyle Kft., a 2,2 millió euróba kerülő létesítményt pénteken adták át.

    A 4200 négyzetméteres gyártócsarnok átadásán Filip Csaba, a kft. ügyvezetője elmondta: a csaknem száz embert foglalkoztató ToolStyle az Európai Unió országai mellett Svájcba, az Egyesült Államokba, az Arab Emirátusokba, Katarba és Kínába exportálja termékeit.
    Vevőik között a legnagyobb a General Electric és a Bobs Group.
    Francois Didier, a miskolci társaság francia tulajdonosa, az M-Plus Group elnöke azt mondta: a 230 alkalmazottat foglalkoztató, öt - három franciaországi és két magyarországi - társaságból álló cégcsoport elmúlt évi konszolidált forgalma meghaladta a 30 millió eurót.
    A nyilvános cégadatok szerint a 645 ezer euró jegyzett tőkéjű a Toolstyle az elmúlt évben 10 millió 210 ezer euró nettó árbevételt könyvelt el.
    A nyilvános cégadatok szerint árbevétele 2014-ben 8,5 millió eurót tett ki. Árbevételének mintegy 40 százaléka származik exportból. Adózott eredménye 2015-ben 757 ezer euró, 2014-ben 398 ezer euró volt.
    Francois Didier elmondta: a mostani beruházás jelentős mérföldkő a vállalkozás életében, amelynek köszönhetően a 2001-től érdekeltségükbe tartozó Toolstyle Kft. tovább bővíti kapacitását, modernizálja gyártási technológiáját és fejleszti munkakörnyezetét, ezért is vált fontossá régi, kinőtt, elavulttá vált miskolci telephelyük helyett újat építeni.
    Ugyanakkor további technológiai fejlesztésre is készülnek, a teljes, 3,5 millió euróba kerülő projekt a jövő év közepére fejeződik be - jegyezte meg.
    Arnaud Zerkovitz, Franciaország magyarországi nagykövetsége kereskedelmi kirendeltségének igazgatója azt emelte ki, hogy Magyarország kiszámítható gazdasági környezet a francia befektetőknek. 
    Az országban eddig beruházó francia társaságok több mint 43 ezer embert foglalkoztatnak, éves összforgalmuk pedig meghaladja a 10 milliárd eurót - jegyezte meg.
    Az új telephelyet Francois Didier, Arnaud Zerkovitz, Filip Csaba, Csöbör Katalin a térség fideszes országgyűlési képviselője és Pfliegler Péter Miskolc alpolgármestere adta át.