Ervin napja van. | 2024.04.26

Metrószakszervezet: kevesebbet fogyasztanak majd a felújított metrószerelvények

2016-11-02 10:14:00

Csaknem negyven százalékkal kevesebbet fogyasztanak majd a jelenlegieknél a budapesti 3-as metró vonalán üzembe helyezendő, felújított szerelvények - közölte a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

    Gulyás Attilát azért kérdezték erről, mert pénteken a második, hat vagonból álló szerelvényt is elindították Budapestre egy Moszkva melletti üzemből.
    A szakszervezeti elnöke azt mondta: az első járművet már tesztelik, szélsőséges helyzeteket próbálnak ki vele, és kedvezőek a tapasztalatok.
    A legrégebbi szerelvények negyven-, de a legújabbak is majdnem harmincévesek, ezért nagyon indokolt a felújítás, amely óriási ugrást jelent, a kétezres évek technológiáját hozza el - fogalmazott. A számítógép és a karosszéria kivételével nyugati alkatrészeket tesznek a járművekbe Oroszországban, a világ minden részéről "a legjobb berendezéseket" építik be - jelentette ki.
    Gulyás Attila elmondta: március végére kell megkapniuk a hatósági engedélyt a felújított metrószerelvényeknek, addigra három lesz belőlük Magyarországon, utána pedig havonta kettő érkezik majd. Mivel összesen harminchetet rendeltek, márciustól fokozatosan, nagyjából másfél év alatt cserélik le a jelenlegieket - ismertette.